Over ABS

Het Steenbergs mannenkoor ABS is een van de oudste zangverenigingen van ons land met momenteel een ledental van 48 mannen. Het koor kenmerkt zich door een veelzijdig en breed georiënteerd repertoire. Nederlandse liederen, maar ook Engelse, Duitse, Latijnse en Russische koormuziek. Daarnaast werken van Beethoven, Mozart, Schubert, Händel, etc. Ook door de dirigent gecomponeerde of gearrangeerde werken worden graag gezongen.

Al bijna 125 jaar verleent ABS zijn medewerking aan concerten in eigen stad en omgeving. Het koor heeft een rijke geschiedenis en heeft zich door de vele jaren heen weten te handhaven als een gerenommeerd koor.

Er bestaat een grote verbondenheid tussen de koorleden en dat is o.a. wat dit koor zo uniek maakt. De vereniging hoopt nog vele jaren op plezierige en ontspannen wijze te kunnen voortbestaan. De leden hopen dat zich met regelmaat nieuwe koorleden komen aanmelden, zodat ABS over een aantal jaren het grootste West-Brabantse mannenkoor kan worden.

Het koor repeteert (het zomerseizoen uitgezonderd) iedere dinsdagavond van 20.00 tot 22:00 uur in gemeenschapshuis De Vaert in Welberg. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Gemeenschapshuis De Vaert
Kapelaan Kockstraat 54
4651 XE Welberg
Tel.: 0167-56 48 86

ABS is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands ZangersVerbond.

ABS staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40280645.

Club van 100

  • In de afgelopen jaren zijn er i.v.m. COVID-19 geen deelnemers geweest.
  • Het is op dit moment nog onzeker of er in de toekomst nieuwe deelnemers zullen komen.