Over ABS

Sinds 2011 is Hikmet Bilalov de vaste begeleider en pianist van ABS. Hij is een pianist in hart en nieren. In zijn geboorteland Tadzjikistan werd zijn grote talent al vroeg onderkend.

Mijn moeder was erg muzikaal. Ze had zelf graag piano gestudeerd maar kreeg geen kans. Zij is degene geweest, die er voor gezorgd heeft dat ik op zesjarige leeftijd met privélessen kon beginnen.

Een jaar later bracht ze hem naar een internaat in de hoofdstad Tasjkent van Oezbekistan. Het betrof een school waar jonge talentvolle kinderen gedurende elf jaar klaargestoomd werden voor het conservatorium. Op zijn veertiende mocht Hikmet zijn eerste grote soloconcert geven met het Filharmonisch Orkest van Oezbekistan. Na zijn studie op het muziekinternaat werd hij toegelaten aan het conservatorium; de eerste jaren in Tasjkent en de laatste 2 jaar in zijn geboorteplaats Doesjanbe, de hoofdstad van Tadzjikistan.

Op 23 december 2007 gaf hij een concert in het Markiezenhof in Bergen op Zoom, waarbij zijn voorliefde voor de Romantische muziek tot uiting kwam in de werken van Schubert, Liszt, Rachmaninov, Brahms en Chopin.

Hij begeleidt diverse koren en individuele zangers en instrumentalisten.


Bron: BN de Stem

Club van 100

  • In de afgelopen jaren zijn er i.v.m. COVID-19 geen deelnemers geweest.
  • Het is op dit moment nog onzeker of er in de toekomst nieuwe deelenemers zullen komen.