Over ABS

Mannenkoor ABS staat bekend als ambitieus, gezellig en goed. De klank van dit mannenkoor alsmede het repertoire spreken mij zeer aan. Bovendien groeit het aantal leden en dat biedt weer nieuwe muzikale perspectieven.

Met deze woorden onderstreept Jan Ligtenberg zijn enthousiasme en gedrevenheid voor zijn dirigentschap bij ABS.

Jan Ligtenberg werd in 1947 in Steenbergen geboren. Na zijn middelbare school periode en zijn opleiding als onderwijzer ondernam hij de 5-jarige studie Schoolmuziek en Koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium. Ensembleleiding/ arrangeren bij Jan Eelkema en compositie/arrangeren bij Bernard van Beurden. Voor zangtechniek kreeg hij lessen van David Hollestelle, jarenlang de bas in de Mattheuspassion.

Hij was 34 jaar lang als muziekdocent verbonden aan het Norbertuscollege te Roosendaal. Daar leidde hij 25 jaar lang de Norbertus Bigband en kreeg hiermee in de regio bekendheid. Jarenlang was hij op zijn school de spil in de organisatie van de Proms-concerten, die vele talenten hebben voortgebracht. Hij arrangeerde voor symfonisch orkest, groot koor, individuele zangers en vocale groepen. Zowel het instuderende als het uitvoerende deel nam hij voor zijn rekening. Velen hebben mede daardoor hun carriere in de muziek gezocht.

Club van 100

  • In de afgelopen jaren zijn er i.v.m. COVID-19 geen deelnemers geweest.
  • Het is op dit moment nog onzeker of er in de toekomst nieuwe deelenemers zullen komen.