ABS zingt Opera

Maaike Hupperetz

De Nederlandse sopraan Maaike Hupperetz startte in 2011 aan de vooropleiding van het conservatorium in Maastricht. In 2013 werd ze aangenomen voor de vakopleiding aan het conservatorium van Tilburg en een jaar later veranderde ze naar de richting ‘Muziektheater Klassiek’. Hierin studeerde ze in 2017 cum laude af met haar eigen solovoorstelling ‘The Diva’. In maart 2018 was ze solist in de opera ‘Aorta’ tijdens het Opera Forward Festival.

In september 2018 startte ze haar masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Maaike zong in april 2019 als soliste op diverse podia in Nederland samen met het CvA Symphonisch Orkest. De muziek van Richard Strauss stond tijdens deze concerten centraal. Samen met Politieharmonie Oost-Brabant ging zij in september 2019 op concerttour door Normandië. Met dezelfde harmonie was ze ook te horen als soliste op het 75e herdenkingsconcert van de Brabantse gesneuvelden in Den Bosch. In januari 2020 zong Maaike wederom met het CvA Symphonisch Orkest en in februari zong zij in de conservatorium productie Vitellia in Mozart’s ‘La Clemenza di Tito’. In maart 2021 studeerde zij cum laude af aan de masteropleiding.

In april/mei 2023 vertolkt Maaike de rol van Micaëla in de opera Carmen in de Griekse stad Heraklion (Kreta). Hierna reist ze door naar Rome, waar ze samen met een orkest o.l.v Martien Maas (Politieharmonie) diverse concerten geeft. Tevens zingt ze tijdens deze reis in Vaticaanstad voor 100.000 mensen en de Paus.

In september 2023 won ze de eerste prijs en de publieksprijs op het festival voor klassieke muziek ‘Viva Classic Live’. Vanaf november 2023 was ze te zien in het Koor van De Nationale Opera in Amsterdam voor de opera Lohengrin en vanaf maart 2024 zal ze hier te zien zijn in de productie Jocasta‘s Line (Oedipus Rex / Antigone).

Pim van Drunen

Van kinds af aan staat Pim van Drunen op de planken. Zo mocht hij al op jonge leeftijd meespelen in diverse professionele musicals, waaronder de rol van Ciske de Rat in de gelijknamige musical.

Op het conservatorium van Tilburg ontdekte Pim zijn grote passie en aanleg voor het klassieke repertoire en besloot zich hierin te specialiseren. Bij zangdocent Harry Ruijl behaalde hij zijn bachelor- en masterdiploma Klassiek Muziektheater; een klassieke zangstudie met ook veel aandacht voor acteren. Tegenwoordig wordt hij gecoacht door tenor Marcel Reijans en pianist Mark van Nispen.

Momenteel is Pim werkzaam als freelance klassiek zanger en zingt hij uiteenlopende rollen bij diverse operagezelschappen als De Nationale Opera, Opera Zuid en Opera Spanga. Recentelijk vertolkte hij de rol van Bolletje/Drolletje in de kinderopera Het Lijflied (Nationale Opera & Opera Zuid). Dit theaterseizoen zal hij o.a. te zien zijn als Bruschino Figlio in de opera Il Signor Bruschino (Opera Zuid). Naast solistisch werk zingt Pim regelmatig mee in het koor bij, De Nationale Opera, Opera Vlaanderen, De Nederlandse Reisopera en Consensus Vocalis.

Naast zijn werk als operazanger is Pim een veelgevraagd tenorsolist voor diverse concerten van hedendaagse- tot oude muziek. Hierbij lopen de gelegenheden uitéén van kerkdiensten tot grote openbare evenementen. Ook operettegezelschappen weten Pim goed te vinden; zo zong hij o.a. de rol van Frederic in Pirates of Penzance en ging hij met De Nationale Operette op tournee met de voorstelling Wenen, New York, Parijs.

Als cultureel ondernemer brengt Pim vernieuwende concepten voor een breed publiek. Zo zong hij tijdens de coronapandemie als Tenor op de Stoep meer dan honderd kleinschalige huiskamerconcertjes toen de theaters gesloten waren. Daarnaast vormt hij samen met bariton Jop van Gennip het duo Kleine Mannen, Grote Stemmen waarmee zij klassieke zang op een frisse, toegankelijke manier brengen voor iedereen en voor elke gelegenheid.

Eind 2022 werd Pim bekend bij het grote publiek door het bereiken van de finale van het televisieprogramma ‘Aria‘.

Sponsors

Normaal gesproken maken we bij projecten gebruik van sponsoren, maar deze concerten worden mogelijk gemaakt door de leden van

Subsidie via het Initiatievenfonds van

Subsidie van afdeling Noord-Brabant van