Bevrijdingsconcert

De waanzin van oorlog is van alle tijden!

Het Bevrijdingsconcert op 21 september 2019 heeft als titel meegekregen Total Verrückt en krijgt hierdoor de betekenis van deze waanzin. Bovendien werd deze titel gebruikt voor de revue die werd opgevoerd in kamp Westerbork. El Passionatos vertolken de muziek van Johnny en Jones, twee Joodse jongens in kamp Westerbork. Zij waren kort voor de oorlog in de dertigjaren de eerste Nederlandse tieneridolen.

In Total Verrückt komen muziek, tekst en beeld op indringende wijze samen in een voorstelling over de niet uit te roeien waanzin van oorlog, gecombineerd met de waanzinnige vreugde van Bevrijding.

De imposante Gummarus in Steenbergen vormt het decor voor een wervelend spektakel met deelnemers uit alle kernen van onze gemeente. De vele slachtoffers van Dinteloord, Steenbergen, Welberg, Kruisland, De Heen en Nieuw-Vossemeer krijgen weer een naam of zelfs een gezicht op de klanken van ‘Hymn to the fallen’ en beelden van Guy Gibson zijn te zien tijdens de muziek van ‘Dambusters March’. Zowel originele filmbeelden van de Canadese bevrijders in Nieuw-Vossemeer alsook een collage met foto’s van bevrijd Steenbergen die gemaakt werden in 1944 worden op grote schermen getoond. De swingmuziek uit de bevrijdingstijd wordt gebracht door de Andrew Darlings die geïnspireerd werden door de Andrew Sisters. Ook de bigbandmuziek van Glenn Miller ontbreekt niet in dit concert.

De organisatie hiervan is in handen van Mannenkoor ABS.

Sponsors

Supersponsors: