Jubileum

In oktober 2013 bestond ABS 125 jaar, een jubileum dat groots gevierd werd! ABS pakte dit feestelijke jaar uit met een aantal spectaculaire verrassingen.

Als knaller in dit jubileumjaar werd het Jubileumconcert in de Gummaruskerk op zaterdag 12 oktober 2013 uitgevoerd. Aan dit concert werkten mee: het Projectkoor, het Roosendaals Symfonie Orkest en een vijftal solisten. Informatie over de solisten, hun achtergrond en repertoire, is terug te vinden onder de tab “solisten”. Koor, orkest en solisten brachten een zeer gevarieerd programma ten gehore van bekende opera koorwerken, onder meer van Verdi, Rossini en bekende nummers van Bocelli en Pavarotti.

Bezoekers die dit concert hebben meegemaakt werden getrakteerd op een zeer professioneel team van medewerkers, die door het bestuur van ABS werden gecontracteerd:

  • Licht en Geluid: IDAK - Etten Leur
  • Video en Filmbeelden: Hans Lips - Roosendaal
  • Facilitair bedrijf - Bergen op Zoom
  • Cateringservice Gummaruskerk

Om een dergelijke grote productie te kunnen voorbereiden en organiseren was geld nodig. ABS is een kleine vereniging en kan uiteraard een dure productie niet op eigen houtje betalen. Het bestuur wilde deze grote kosten niet doorberekenen in de kaartverkoop. Daarom werd gezocht naar sponsors, die de vereniging hiermee wilden helpen.

ABS, dat tot op dat moment 36 leden telde, had voor haar jubileumjaar het koor uitgebreid met nog eens zoveel mannen uit Steenbergen en de regio. Zij hadden zich gevormd tot een zogeheten ‘projectkoor’ wat speciaal voor dit bijzondere jaar was samengesteld.

Sponsors

Hoofdsponsors:

Sponsors:

Begunstigers: