Mannenkoor ABS

Welkom

Beste lezer,

ABS staat voor Algemeen Belang Steenbergen. Namens bestuur, dirigent en leden heet ik u van harte welkom op deze website van ons mannenkoor.

Ons Mannenkoor ABS bestaat dit jaar 136 jaar en daarom kan ik zeggen, dat wij door de eeuwen heen een belangrijke bijdrage leveren aan Cultureel Steenbergen. Al 38 jaren brengen wij een kerstconcert in de NH Kerk en we hebben een rijke historie aan grote concerten. Ik noem ons Jubileum Concert in de Gummaruskerk, onze Bevrijdings Concerten in alle kernen van onze gemeente en ons Haven Concert in combinatie met een vol weekend aan entertainment voor heel Steenbergen. Vaak deden en doen we dat in samenwerking met andere culturele verenigingen.

Wekelijks, op de dinsdagavonden, repeteren wij met zo’n 45 mannen. Een heerlijk avondje uit waar de derde helft vooral wordt gebruikt om de vriendschap in stand te houden. Vriendschap op basis van een zelfde interesse, zo begon het in 1888 met de Rederijckers Kamer Festina Lente. En zo is het na 136 jaren nog steeds, samen een ontspannen hobby uitoefenen.

Door de jaren heen is er wel wat veranderd. Je wordt niet meer beboet, wanneer je niet aanwezig bent en ons klassiek repertoire kent nu ook bewerkingen van moderne populaire muziekstukken. Maar we zijn nog wel een mannenclub. Voor mannen, die graag een ontspanning zoeken en die op de dinsdagavond beschikbaar zijn, is ons koor mogelijk een uitdaging. Kom eens kijken bij ABS.


Jan Ooms,
Voorzitter.